Keti Koti Festival Afrika Museum 17 juni

Keti Koti Festival Afrika Museum 17 juni 

Op zaterdag 17 juni vindt het jaarlijkse Keti Koti festival weer plaats in het Afrika Museum. Een dag vol muziek, workshops en heerlijk eten en drinken. Het eerste deel van het programma:

🎵 Grupo Kimina brengt een mix van traditionele Afro-Curaçaose muziek en dans, van Muzik di Zumbi tot Tambú. En het Atlantic Crossing Ensemble maakt een trans-Atlantische muzikale reis vanuit de Afrikaanse westkust, via Kaapverdië naar de Caraïben en Zuid-Amerika.
🤲 Wintipriesteres Marian Markelo opent het festival met een plengoffer. Ze is bestuurder van NINSEE, oprichter van NIRASE, kenner en uitdrager van het Afrikaans-Surinaams erfgoed.
🎤 Jane Schubert van stichting Tailors & Wearers geeft een presentatie en demonstratie over de angisa – de Surinaamse hoofddoek: over de ontwerpen, de verschillende betekenissen, de vouwwijzen en de communicatie die daarvan uitgaat.
🦜 Sommige tot slaaf gemaakten dachten dat de ziel na hun dood in de vorm van een vrije vogel naar Afrika zou terug vliegen. Maak op het festival een vrijheidsvogel van geruite pangistoffen.

MEER INFO & TICKETS
Bestel nu voordelige early bird-ticket(s) via de website van Afrika Museum. De komende weken plaatsen ze meer info over het programma op onze website, so stay tuned!

Koop hier jouw tickets: https://www.afrikamuseum.nl/nl/zien-en-doen/activiteiten/keti-koti-festival 

Using Format