Boijmans Hillevliet Meet Up

Boijmans Hillevliet MEET UP

Datum: donderdag 3 februari 
Tijd: 14:00-17:00 uur  
Locatie: Hillevliet 90, Rotterdam  
Entree: gratis, aanmelden niet nodig
Mondkapje en QR-code verplicht  


Programma

Museum Boijmans Van Beuningen ontwikkelt een divers programma op locatie. Dit komt voort uit gesprekken en gedeelde ervaringen. Voor het onderwijs bieden we in de verlengde leertijd kunstlessen voor leerlingen van verschillende scholen. Aan de hand van gesprekken met de buurt over samen eten zijn we op zoek gegaan naar de verbinding tussen de collecties kunst en vormgeving van Museum Boijmans Van Beuningen uit het verleden en de hedendaagse eetculturen in de stad. Met een soepkar gaan we de wijk Kiefhoek in om deze verhalen op te halen en te delen. In het kader van talentontwikkeling hebben Vince Blok en Franky Sticks een muurschildering gemaakt in het pand op Hillevliet 90 en staat een derde kunstenaar klaar. Naast een opdracht biedt dit programma jonge makers de kans zich professioneel en artistiek te ontwikkelen onder begeleiding van een mentor. Rondom hun muurschilderingen worden activiteiten en evenementen georganiseerd waarbij kinderen en jongeren in aanraking komen met kunstenaarschap.


Presentatie SOTOE - Creave Studio 
Doorlopend met om 14:00 een presentatie van Alona van Rosmalen
Creave Studio is een studio voor productie en (artistiek) onderzoek opgericht door Roberto Romello en Romy Zhang. Creave Studio is samen met Rotterdamse kunstenaars en makers uit Rotterdam Zuid op zoek gegaan naar niet-institutionele manieren van leren in de stad. Wat leer je buiten school, bijvoorbeeld buiten op straat of aan je eigen keukentafel. Hoe draagt Rotterdam Zuid bij aan deze leerprocessen. Tijdens de MEET UP toont Creave de documentaire in hun nieuwe tentoonstelling en presenteert Alona van Rosmalen haar speciaal voor de tentoonstelling gemaakte muurschildering.

Inloopworkshop Ode aan het opgroeien op Zuid (14:30 - 17:00)


Kunstenaar Kasper Tinus werkt op Hillevliet aan de muurschildering Ode aan het opgroeien op Zuid. Over zijn werk vertelt hij:
“Als visueel kunstenaar sta ik stil bij mijn emoties en reflecteer ik in mijn werk op mijn rol in de Nederlandse maatschappij. Opgroeien in de straatcultuur van Rotterdam Zuid met een alleenstaande moeder en omringd met sterke vrouwen als mijn rolmodel, heeft een grote invloed gehad op hoe ik mijzelf beweeg als gevoelige man in een harde wereld. Voor ode aan Zuid ben ik opzoek gegaan naar nostalgische verhalen van mensen die zijn opgegroeid op Zuid om hen vervolgens een plek te geven bij Boijmans Hillevliet.”

Tijdens de inloopworkshop ga je zelf een straatbeeld maken door middel van collage geïnspireerd op het werk van Kasper Tinus en leer je meer over zijn manier van het vertalen van de verhalen van de wijk naar een kunstwerk.


TAILORS & WEARERS
 (Doorlopend)

Tijdens de maandelijkse MEET UP nodigen we iedere keer een van onze buren in de Hillevliet uit om de deur open te zetten en om te laten zien wat ze doen. Deze keer is dat TAILORS & WEARERS: 

“Stichting TAILORS & WEARERS is een initiatief van koto- en angisa deskundige Jane Stjeward-Schubert, antropoloog Ella Broek en fotograaf Michelle Piergoelam. Het doel van de stichting is om kennis te verzamelen en informatie te ordenen over de Afro-Surinaamse klederdracht. Door dit voor anderen toegankelijk te maken willen we een bijdrage leveren aan het behouden en verlevendigen van de Afro-Surinaamse klederdracht als culturele vormgeving.”


En verder…
Bezoek de tentoonstelling “In de keukenkast van…” met persoonlijke objecten en verhalen uit de Kiefhoek en neem een kijkje bij “Maybe Tomorrow”, de muurschildering van Franky Sticks.

https://www.boijmans.nl/boijmans-hillevliet

Using Format