Raad van toezicht

Peggy Bouva - Voorzitter

Peggy Bouva (Rotterdam, 1978) is consultant en werkzaam binnen het Sociaal Domein bij verschillende gemeenten.Zij is naast haar dagelijkse werkzaamheden zeer geïnteresseerd in het overdragen van kennis van het Afro Surinaams Cultureel Erfgoed. Zij draagt bij bijzondere gelegenheden graag traditionele angisa’s. Zo ook op haar profielfoto zie je haar als trotse cultuurdraagster. Een van haar doelen is om kennis en educatie spelenderwijs over te dragen. In 2006 heeft zij haar eerste productie uitgebracht een educatief kennisspel genaamd Hoe goed ken jij Suriname? Middels het spel tracht zij kennis van Suriname te delen met jong en oud. Haar vele bezoeken aan Suriname inspireerde haar om al het moois van Suriname te delen.

Yoeri Meessen - Secretaris

Yoeri Meessen (NL) is oorspronkelijk opgeleid als docent beeldende kunst en vormgeving, en studeerde kunstbeleid- en management aan de Rijksuniversiteit Groningen. Op dit moment is hij directeur van Museum van het Boek. Voorheen was Meessen in Rotterdam werkzaam als associate director bij Witte de With Center for Contemporary Art en hoofd educatie en publieksbegeleiding bij Museum Boijmans Van Beuningen. En was hij hoofd educatie en public affairs bij Manifesta, de reizende Europese Biënnale voor Hedendaagse Kunst. Hij doceert regelmatig, onder meer aan de Universiteit van Valencia en de Universiteit van Florence. En hij is lid van de raad van toezicht van Centrum voor Hedendaagse Kunst & Ecologie Radius in Delft.

Maikel Pierau (Penningmeester)

Maikel is een ondernemer en ontwikkelaar van innovatieve projecten gericht op duurzaam ondernemerschap

Iris Vreugd (Lid)

Iris Vreugd is een kotomisi die de kennis en kunde over de Afro-Surinaamse klederdracht geleerd heeft vanuit  Kinderen uit de Maasstad, een culturele groep die haar moeder Hellen Vreugd 30 jaar geleden oprichtte. Zij is een actief beoefenaar van Afro-Surinaams erfgoed, zo speelde zij o.a. in de theater voorstelling Mi Na Aisa Mama en zingt in winti formatie Krin Yeye. Iris is werkzaam in de zorgsector en woont in Rotterdam.

Using Format