Workshops angisa vouwen in Rotterdam

Jane Stjeward-Schubert (mede oprichter Tailors & Wearers) is gedreven om haar kennis over de vouwtechnieken van de angisa over te dragen om zo een bijdrage te leveren aan het behoud van het Afro-Surinaams cultureel erfgoed. De Surinaamse angisa is een mooie, kleurrijke hoofdcreatie gevouwen uit een gesteven doek. Door bepaalde vouwtechnieken worden diverse creaties gevouwen, die elk een eigen boodschap kunnen uitdragen. Het eist aandacht, creativiteit, en liefde voor cultuur en kunst. De angisa is historisch en immaterieel cultureel erfgoed.


In meerdere workshops wordt uitleg gegeven over:
- De geschiedenis van de angisa
- De grootte ervan
- Het maat nemen
- Het stijven en strijken
- De wijze van plooien vouwen (het maken van de hoofdronding)
- Vouwen van bekende creaties

Het is mogelijk om een workshop te boeken voor beginners en/of gevorderden. Per workshop is er plek voor 6 personen per sessie, één sessie duurt 2 uur.

Workshop Angisa vouwen:
- 3x sessie van 2 uur 
- Reserveren is verplicht 
- Woensdag als vaste dag voor workshops, andere dagen in overleg 

Hoe kan ik me aanmelden?
Mail naar jamax90@hotmail.com of bel/what’s app 06 4499 1460 met hoeveel personen je de workshop wilt doen (in je eentje mag uiteraard ook!) en dan plannen we een startdatum in.

Al gevorderd?
Gevorderden die de feestelijke opo langi´s als de proise ede, of de ingetogen low ede willen leren,  kunnen zich aanmelden voor de Specialisaties. Wie de kneepjes van de vouwtechnieken al in de vingers heeft, kan zich verder verdiepen in de innovatieve creaties (werken met o.a. Sisal, Chintz, Jute, Zijde en andere hoedenmaterialen).