Master angisa vouwen

Deze verdiepende lessenserie over de Afro-Surinaamse angisa bestaat uit 12 bijeenkomsten, waarvan er 6 in het voorjaar en 6 in het najaar zullen plaatsvinden. We zijn blij zo een gemotiveerde groep bij elkaar te mogen ontvangen. Zoals jullie weten is het complexe en veelzijdige vouwen van deze Afro-Surinaamse hoofddoek van generatie op generatie doorgegeven en is deze orale traditie kwetsbaar. Wij hopen met deze lessenserie een nieuwe groep deskundigen op te leiden die, ieder op zijn eigen wijze, kan bijdragen aan het behoud en de overdracht van dit bijzondere erfgoed. Het boek Goma Weri (2022) vormt deels de theoretische en praktische basis voor de cursus. De docenten (masters) vullen dit aan vanuit hun eigen verkregen deskundigheid en vanuit hun individuele kijk op de kennis.


Vereiste vaardigheden bij begin:

  • Maken van basis plooien
  • Stijven

Geïnteresseerd? Aanmelden via: info@tailorsandwearers.com

Reviews

De Angisa Master was ontzettend bijzonder. Naast de waardevolle instructies van de verschillende ervaren docenten, merkte ik dat de groep leerlingen zich ook steeds meer aan elkaar op ging trekken. Na afloop van de lessen is er een volwaardig begin, om jezelf verder te kunnen ontwikkelen als echte Angisa master. Ik kan deze cursus aanraden aan iedereen die zich interesseert in de Surinaamse klederdracht. 

Denzel Veerkamp

Ik vond het fijn dat we van verschillende leermeesters les kregen. Dat laat zien dat je niet vast zit aan één werkwijze.

Patricia Tel

Ben als beginneling gestart en heb mijn master gehaald. Verschillende vouwtechnieken geleerd. Dank aan alle leerkrachten van Tailors & Wearers

Sila Polak 


Using Format