Bondru Angisa Story: Helydia Kenswiel, Santhino Piqué 

en Ahelia-Noé Esajas

In 2023 herdenken en vieren wij de afschaffing van de transatlantische slavernij 150 jaar geleden. Wij staan stil bij deze gezamenlijke geschiedenis, de doorwerking en impact op verschillende gemeenschappen en hoe we tot een gezamenlijk toekomst kunnen komen. 


Helydia Kenswiel, Santhino Piqué en Ahelia-Noé Esajas gefotografeerd door Michelle Piergoelam


De stoffen, gekleurde prints, de symboliek, het silhouette, ze vertellen hoe het heden en het verleden met elkaar verbonden zijn en hoe zeer de traditie van de kotomisi (een vrouw gekleed in een koto) nog steeds springlevend is. Het ontwerp, een grid van de contouren van Suriname met daarin 1873 en de gomawiwiri plant, is bedacht aan de hand van tekeningen gemaakt door Cheyenne Nelson. Met dit ontwerp wordt het belang om je te verdiepen in de geschiedenis die ons met elkaar verbindt benadrukt. Daarnaast is het ontwerp van de 1873 schouderdoek ook een ode aan wijlen Virgil Abloh (1980-2021). 


Bondru fu koni meki koni e panya leki siri

Wanneer kennis gebundeld wordt verspreid het zich als zaad


Wij hopen dat dit jullie inspiratie geeft om de Bondru angisa en de 1873 schouderdoek op een innovatieve manier te dragen! Bestel nu jouw angisa en schouderdoek via onze webshop, en vier met ons mee!

Using Format