BONDRU & 1873 CAMPAGNE - Familie Vreugd

BONDRU & 1873 CAMPAGNE - Familie Vreugd

In 2023 herdenken en vieren wij de afschaffing van de transatlantische slavernij 150 jaar geleden. Wij staan stil bij deze gezamenlijke geschiedenis, de doorwerking en impact op verschillende gemeenschappen en hoe we tot een gezamenlijk toekomst kunnen komen. Dit is het jaar om dat op de kaart te zetten, met als doel om in de toekomst Keti Koti als nationale feestdag te kunnen vieren. Vandaag lanceren wij weer een nieuwe reeks foto's. Jo-Ann Vreugd, Rúben Oliveira Chantre Vreugd, Kay-Leigh Vreugd, Kyan Oliveira Chantre Vreugd en Avery Oliveira Chantre Vreugd gefotografeerd door Michelle Piergoelam.

Bondru fu koni meki koni e panya leki siri

Wanneer kennis gebundeld wordt verspreid het zich als zaad

De stoffen, gekleurde prints, de symboliek, het silhouette, ze vertellen hoe het heden en het verleden met elkaar verbonden zijn en hoe zeer de traditie van de kotomisi (een vrouw gekleed in een koto) nog steeds springlevend is.

 

Het ontwerp, een grid van de contouren van Suriname met daarin 1873 en de gomawiwiri plant, is bedacht aan de hand van tekeningen gemaakt door Cheyenne Nelson. Met dit ontwerp wordt het belang om je te verdiepen in de geschiedenis die ons met elkaar verbindt benadrukt. Daarnaast is het ontwerp van de 1873 schouderdoek ook een ode aan wijlen Virgil Abloh (1980-2021). 

Jo-Ann Vreugd, Rúben Oliveira Chantre Vreugd, Kay-Leigh Vreugd, Kyan Oliveira Chantre Vreugd en Avery Oliveira Chantre Vreugd gefotografeerd door Michelle Piergoelam.

Wij hopen dat dit jullie inspiratie geeft om de Bondru angisa en de 1873 schouderdoek op een innovatieve manier te dragen! Bestel nu jouw angisa en schouderdoek via de link onderaan deze mail, en vier met ons mee!

https://www.tailorsandwearers.com/collections/all

Terug naar blog